• OMX Baltic−0,21%262,46
  • OMX Riga1,09%887,15
  • OMX Tallinn−0,2%1 691,9
  • OMX Vilnius−0,06%1 003,01
  • S&P 500−0,19%5 702,55
  • DOW 300,09%42 063,36
  • Nasdaq −0,36%17 948,32
  • FTSE 100−1,19%8 229,99
  • Nikkei 2251,53%37 723,91
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,89
  • GBP/EUR0,00%1,19
  • EUR/RUB0,00%103,34
  • OMX Baltic−0,21%262,46
  • OMX Riga1,09%887,15
  • OMX Tallinn−0,2%1 691,9
  • OMX Vilnius−0,06%1 003,01
  • S&P 500−0,19%5 702,55
  • DOW 300,09%42 063,36
  • Nasdaq −0,36%17 948,32
  • FTSE 100−1,19%8 229,99
  • Nikkei 2251,53%37 723,91
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,89
  • GBP/EUR0,00%1,19
  • EUR/RUB0,00%103,34
  • 23.02.16, 14:15
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Tippkokk Roman Zaštšerinski avab veel ühe restorani

Tippkokast ettevõtja Roman Zaštšerinski avab suve hakul Kadriorus oma järgmise restorani.
Roman Zaštšerinski majandab naise Jana ja tädipoeg Igor Andrejeviga peagi nelja toidukohta.
  • Roman Zaštšerinski majandab naise Jana ja tädipoeg Igor Andrejeviga peagi nelja toidukohta. Foto: Meeli Küttim
Zaštšerinski on koos abikaasa Jana ning tädipoeg Igor Andrejeviga rajanud kolm restorani – esimesena 2009. aastal Mooni, kolm aastat tagasi Kolm Sibulat ning mullu Vaimu Stuudio
Tasub teada
Roman Zaštšerinskile, tema naisele Jana Zaštšerinskile ja tädipoeg Igor Andrejevile kuuluvad restoranid Moon ja Kolm Sibulat, lisaks korraldavad peakokkadest vennad õhtusööke Vaimu Stuudios. Ettevõtetes töötab kokku umbes 55 inimest.
Kolm Sibulat teenis 2014. aastal 775 637eurose käibe juures 41 619 eurot kasumit. Restorani Moon haldav ettevõte Restoran TRI OÜ tõi 818 015eurose käibe juures samal ajal 16 719 eurot kahjumit.
Mõlemad restoranid jõudsid mullu 25 Eesti parima restorani nimekirja, mille avaldas Põhjamaade mainekas restoranigiid White Guide. Ettevõte peab talu, kust tuleb tooraine.
Moon on valitud ka Eesti parimaks restoraniks.
Töötajate edutamise projekt
Tallinna Kadriorgu rajatav restoran kannab nime Mantel ja Korsten, sest muinsuskaitse all olevas majas asub mantelkorsten. Äritrio on juba asutanud ka seda haldava ettevõtte Mantel ja Korsten OÜ.
"Me tegelikult ei plaaninud seda ja olemasolevate projektidega on meil piisavalt tegemist," selgitas Zaštšerinski täna Äripäeva raadiosaates Äripäev Eetris (lingi all avaneb järelkuulamise/allalaadimise võimalus).
"Hea sõber aga ostis Kadriorus maja ja väga tahtis, et tuleksime siia restorani tegema. Ta tahtis seda meie jaoks välja ehitada. Me polnud endiselt nõus, sest teadsime, mida see meile tähendab," rääkis ta. Viimase all peab ta silmas lugematul hulgal töötunde, mida tippkokk oma seniseid toidukohti avades on pidanud tegema. "Aga meiega on töötanud paljud inimesed, kes on valmis osa vastutust endale võtma," lisas ta. Nii räägiti kõigepealt nendega, kas nad on valmis.
"Nemad ütlesid, et tahaksid seda teha. Meil oli valida, kas anda neile võimalus või kaotada nad mingi aja pärast, sest nad olid nagu firmast välja kasvanud," rääkis ta.
Korsten tekitas esialgu palju peavalu, sest sellega ei tohtinud palju midagi teha. "Samas mõtlesime, et kui see juba nii kuulus on, siis nimetame selle järgi restorani. Sellest tuleb arvatavasti restorani hing ning selle sisse saab rajada privaattoa kaheksale inimesele," selgitas ta.
 
Restoranide Moon, Kolm Sibulat, Vaimu Stuudio ning Mantel ja Korsten omanikud Roman Zaštšerinski, Jana Zaštšerinski ja Igor Andrejev.
  • Restoranide Moon, Kolm Sibulat, Vaimu Stuudio ning Mantel ja Korsten omanikud Roman Zaštšerinski, Jana Zaštšerinski ja Igor Andrejev. Foto: Meeli Küttim
Toidukohad sünnivad juhuslikult
Restorani menüü on veel lahtine ja võimalik, et on Vahemere mõjutustega. "Kohti me ei planeeri ja need on tulnud juhuslikult," rääkis ta. "Näiteks nagu Kolm Sibulat – saime teada, et ruumid vabanesid ja pidime sama päeva jooksul otsustama. Selle restoraniga on sama lugu. Otsustasime, et teeme, aga kandvat ideed sel hetkel polnud. Alles nüüd hakkame disainiga kuhugi jõudma, menüüga on sama lugu." Peagi sõidavad ettevõtjad personaliga Londonisse uute mõtete jahile. "Läheme, et midagi ägedat kogeda ja loodetavasti tuleb nii meil kui ka töötajail endil sealt häid ideid. Isegi mitte kopeerimiseks, vaid üleüldiselt häid mõtteid," valgustas ta.
Uus restorani tõttu ei saa kolmik sel suvel ilmselt juulikuist jõudeaega välja võtta. Mooni sünnist saadik on nad toidukohad suveks kinni pannud, et puhata ning lasta ka personalil end laadida. Uues kohas aga haaravad nad käivitamisel ohjad, et näha, kuidas projekt tööle läheb.

Seotud lood

Uudised
  • 17.06.17, 16:52
Kohtutäitur sulges tippkokk Zaštšerinski uue restorani
Äsja Kadriorus uue restorani Mantel & Korsten avanud tippkokk Roman Zaštšerinski meeskond teatas täna oma Facebooki-lehel, et eile tõid kohtutäiturid restoranile määruse, millega peab restoran tegevuse kohe peatama.
  • ST
Sisuturundus
  • 09.09.24, 16:29
Kuidas muuta avatud kontor töötajasõbralikuks? Kuidas võimestada tiimi ja edastada keerulisi sõnumeid?
Kiiresti muutuvas ja ebakindlas maailmas vajavad organisatsioonide juhid ja tiimiliikmed pidevat enesetäiendamist. Tallinna Ülikool pakub lisaks mikrokraadidele juhtimist ja organisatsiooni arengut toetavaid tellimuskoolitusi, mida on võimalik kohandada vastavalt vajadusele. Koolitused on teaduspõhised ja praktilised. Uusi õpitud teadmisi ja oskusi on võimalik ettevõtte igapäevatöösse rakendada.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele